Maemo-udvikling og nokiakonkurrencer

Nokia har startet en konkurrence i at lave gode maemo-applikationer, hvor man kan vinde op til 15000 kroner. Mere herom på http://NokiaOpen2010.RockingMaemo.dk. Det ser ganske interessant ud.

Jeg har lige for sjovs skyld leget lidt med at skrive en medieafspillerapplikation til min n900. Bare for at lege lidt med Phonon og for at se hvordan det var at arbejde med. Kildeteksten kan findes her: maemoplayer-0.1.
En prekompileret eksekverbar (ikke en pakke) kan findes her: player. Den kræver at libqt4-maemo5-maemo5 og libqt4-maemo5-phonon er installeret. Og vær opmærksom på at store dele af /home/user er mounted noexec.
Og det er mest interessant at bruge ‘run-standalone.sh‘ til at starte den med. Så bliver den Maemo-temaet. Ellers kører applikationen med Qt’s standardtema.

Min medieafspiller er primitiv, men virker. Den bruger også Maemo’s banner-funktionalitet, ligesom den er i vandret modus når telefonen er på siden, og i lodret modus når telefonen er på højkant. Derudover bruger den også Qt’s multimedieframework, phonon, og Qt’s model-view framework.

Hvis man ønsker sit eget udviklingsmiljø, så har jeg fundet det lettest at følge denne
guide på KDE’s wiki.

Dog måtte jeg lige i gennem et par ændringer.

  1. Når installationen af alarmd fejler, så åbn /var/lib/dpkg/info/alarmd.postinst inde i scratchbox og tilføj ||true til den fejlende linje (linje 47).
  2. Når en masse gconf-ting fejler, så inde i scratchbox, så kan man lige køre dpkg-divert --rename --divert /usr/sbin/gconf-schemas.real --add /usr/sbin/gconf-schemas og oprette en ny /usr/sbin/gconf-schemas fil med følgende indhold:
    #! /bin/sh
    /usr/sbin/gconf-schemas.real $@ || true

    (husk x-bit)
  3. og sidst men ikke mindst, resolv.conf inde i scratchbox skal fixes

Disse trin skal gennemføres både for ARMEL og X86-udgaverne.

Til NokiaOpen2010 kan man også vinde n900-telefoner og få gratis deltagelse i et OpenSource event i starten af marts.

Jeg håber på at rigtig mange deltager i NokiaOpen2010 og generelt skriver endnu flere gode programmer til n900.