Den danske wikipedia

Min største anke mod dansk wikipedia har ind til nu været at der er alt for få artikler, men for nylig bloggede Poul-Henning Kamp om især den danske del af wikipedia.

Enkelte af mine kolleger har haft et par uheldige eventyr med dansk wikipedia, hvor artikler inden for emner der ikke lige interesserer administratorerne bliver slettet som irrelevante.

Selv tænkte jeg at det kan da ikke være så slemt, så jeg ville forsøge at rette et par småting. For eksempel skriver siden om KDE at KDE 4.1 vil blive udgivet i juli 2008. Det er sådan set også korrekt, bortset fra at KDE 4.1 faktisk *blev* udgivet i juli 2008. Desværre er min IP blokeret, så det kan jeg ikke. (Har delt IP med i hvert fald resten af mit kollegium).

Jeg hoppede ind på #wikipedia-da for at snakke med nogen der måske kunne hjælpe.
Der overværede jeg “de aktive” snakke sammen – og det blev blandt andet bekræftet at der er en aggressiv sletningspolitik over for korte artikler, så alle der går ind for “release early, release often” skal tilsyneladende holde sig væk.

(Som et kuriosum skal nævnes at en administrator endte med at fjerne blokeringen af min IP hvorefter jeg begyndte at rette nogle oplysninger. Inden jeg nåede at gemme havde en anden administrator genoprettet blokeringen …)

Jeg kan nu muligvis oprette mig som bruger, men oprettelsesformularen sender ikke mine data, inklusiv mit kodeord, over SSL, så det har jeg ikke megen interesse i. Henrik Kramshøj kan helt sikkert fortælle mere om hvorfor det er en dårlig ide ikke at sende kodeord over SSL.

Nu er det ikke kun artiklerne på dansk wikipedia jeg har noget imod … Den engelske virker tilgengæld ret god.
Jeg tror jeg holder mig til at bidrage til andre projekter for nu.

5 comments on “Den danske wikipedia
 1. asphyxia says:

  And nothing of value was lost…

  Seriøst, du bidrager ikke med noget ved at svine idioter på den danske wikipedia. Let it go, i stedet for at præsentere dine sure opstød her. Du har så meget andet bedre at bidrage med!

 2. morten holmstrup says:

  lidt chokeret over at læse dette – sletter redaktører virkelig artikler, de selv vurderer er for korte??

 3. Masz says:

  der er nogle artikler der ikke opfylder Wikipedia’s krav. En artikel der ikke er skrevet encyklopædisk bliver slettet. En artikel som ingen notabilitet har bliver slettet. En artikel, som har notabilitet, men er for kort, får indsat en skabelon.

 4. Thyge Larsen says:

  Morten Holmstrup kan jo vurdere, om en artikel, hvis fulde indhold er
  “Lillekøbing Skole er en skole i Lillekøbing”
  vil give ham en encyklopædisk oplevelse.

 5. @Thyge Larsen – det kan Morten Holmstrup jo ikke, hvis den er slettet. Men Morten Holmstrup kunne jo tænkes at blive inspireret til at bidrage med noget til den “encyklopædiske oplevelse” når han stødte på disse ufærdige bidrag i stedet for ingenting. Bare en tanke…